Datum

nov 25 2020
Expired!

Tid

11:00 am - 12:00 pm
Kategori

SENASTE JÄMFÖRELSER ALLERGITESTER 2 Diagnostiska utmaningar vid atopisk dermatit

Vi erbjuder för första gången i Sverige och Norge detta gratis event specialanpassat för er som är intresserade av nya innovationer inom Molekylär allergologi diagnos (MAD) och arbetar med allergidiagnos i vården eller på specialistkliniker.

Till webinaret har vi glädjen att presentera Dr. Nadine Mothes-Luksch från Wien med temat: Senaste jämförelser 2: Diagnos utmaningar vid atopisk dermatit

Om Webinaret

Agenda för dagens webinar är följande
+ INTRODUKTION TILL EVENTET OCH Dr. Nadine Mothes-Luksch
+ SENASTE JÄMFÖRELSER 2: DIAGNOS UTMANINGAR VID ATOPISK DERMATIT
+ DAGENS UTMANINGAR
+ RESULTAT OCH ERFARENHETER FRÅN NY METOD
+ JÄMFÖRELSER MED EXISTERANDE METODER
+ FRÅGOR & SVAR
+ SAMMANFATTNING

Dagens föredragshållare

Dr. Nadine Mothes-Luksch

Dr. Nadine Mothes-Luksch är privatläkare i Wien och specialiserar sig på neurodermatit och allergier. Hon är tränare för neurodermatit och gillar särskilt att ägna sig åt de yngre patienterna.

Dr. Mothes-Luksch studerade vid Universitetet i Wien och gjorde sin doktorsavhandling „Recombinant allergens: Tools to study allergen-specific immune responses“ vid Institute for Immunopathology, Medical University of Vienna

Dermatolog och certifierad neurodermatit tränare för barn, ungdomar och vuxna (AGNES). Specialist i dermatologi och venereologi.

Är aktiv med studie- och föreläsningsaktiviteter vid det medicinska universitetet i Wien (Univ. Institutionen för dermatologi, Institutionen för immunodermatologi, allergi och smittsamma hudsjukdomar, Medical University of Vienna). Dr. Mothes-Luksch har varit med om flera internationella vetenskaplig publikationer inom sina områden.

Grundare av utbildningscentrum för patienter med neurodermatit och egen klinik. Arbetar dagligen i den privata allergikliniken AllergyCare i Wien.

Praktisk information

Webinar kommer att hållas på engelska/svenska och har begränsat med platser. Det tar 45 min + tid för evt. frågor/svar efter presentationen. Webinaret spelas in, enligt GDPR, för senare tillgång för anmälda deltagare. Ändringar i innehåll och/eller tidpunkt kan förekomma.

ALEX Allergy Explorer numera i Sverige och Norge

Eventet arrangeras av Palliance AB/AS tillsammans med MacroArray Diagnostics, företaget bakom ALEX ALLERGY EXPLORER familjen. Företaget har många års erfarenhet från den avancerade del av diagnostikområdet och vinner snabbt marknad med sina innovativa lösningar. Webinaret ingår i vår serie kring innovationer inom molekylär/multiplex allergi diagnos. Flera webinar inom ämnat hittar ni här (för registrerade eller anmälda)

NYA INNOVATIONER INOM MOLEKYLÄR ALLERGOLOGI
LABORATORIE INNOVATION FÖR MULTIPLEX ALLERGI TESTER 8 oktober
SENASTE JÄMFÖRELSER ALLERGITESTER 1: KVALSTER & KORSALLERGIER 15 oktober

Har ni frågor? Kontakta oss på events@palliance.se eller events@palliance.no

Evenemanget är avslutat.