Datum

okt 15 2020
Expired!

Tid

11:00 am - 12:00 pm
Kategori

SENASTE JÄMFÖRELSER ALLERGITESTER 1 Kvalster & Korsallergier

Vi erbjuder för första gången i Sverige och Norge detta gratis event specialanpassat för er som är intresserade av nya innovationer inom Molekylär allergologi diagnos (MAD) och arbetar med allergidiagnos i vården eller i specialist kliniker.

Till webinaret har vi glädjen att presentera Dr. Petra Zieglmayer från Wien med temat: Senaste jämförelser allergitester 1: Kvalster & korsallergier

Om Webinaret

Agenda för dagens webinar är följande
+ INTRODUKTION TILL EVENTET OCH Dr. Petra Zieglmayer
+ SENASTE JÄMFÖRELSER ALLERGITESTER 1: KVALSTER & KORSALLERGIER
+ DAGENS UTMANINGAR I ATT TESTA ALLERGIER
+ RESULTAT OCH ERFARENHETER FRÅN NY METOD
+ JÄMFÖRELSER MED EXISTERANDE METODER
+ FRÅGOR & SVAR
+ SAMMANFATTNING

Dagens föredragshållare

Dr. Petra Zieglmayer

Dr. Petra Zieglmayer

• Medical director Vienna Challenge Chamber
• Chief Scientific Officer Allergy Outpatients Clinic Vienna
• Medical director (DACCS) Thermo Fisher Scientific
• Leader of the Clinical Allergology Committee of the Austrian Society of Allergology and Immunology.

Dr. Petra Zieglmayer har en MD degree från Medical University i Wien. Klinisk träning i Otorinolaryngologi: Dept. of Otorhinolaryngology, Medical University of Vienna. Postdoktorala utbildningar: Certifikat som specialist på kliniska prövningar och som internationell revisor IRCA/IATCA (ISO 9001/2008)

Under de senaste 20 åren har hon förvärvat omfattande expertis inom klinisk allergologi och immunologi, vid kliniska prövningar med särskilt fokus på utveckling av nya antiallergiska läkemedel samt immunterapeutiska föreningar och preparat. Hon har hållit föreläsningar på tyska och engelska nationellt och internationellt om alla kliniska allergifält med särskilt intresse för allergidiagnostik och behandling av allergisk rinit. Hon är en regelbunden bidragsgivare till kurser i Österrike och utomlands och har författat flera publikationer i vetenskapliga tidskrifter. År 2014 tilldelades hon av det österrikiska föreningen Otorhinolaryngology med Stoerk-Gruber-medaljen för sina meriter inom postdoktoral utbildning.

Praktisk information

Webinar kommer att hållas på engelska/svenska och har begränsat med platser. Det tar 45 min + tid för evt. frågor/svar efter presentationen. Webinaret spelas in, enligt GDPR, för senare tillgång för anmälda deltagare. Ändringar i innehåll och/eller tidpunkt kan förekomma.

ALEX Allergy Explorer numera i Sverige och Norge

Eventet arrangeras av Palliance AB/AS tilsammans med MacroArray Diagnostics, företaget från Österrike bakom ALEX ALLERGY EXPLORER familjen som tillverkar denna nya innovativa metod inom allergi diagnostik. Företaget har många års erfarenhet från den avancerade del av diagnostikområdet och vinner snabbt marknad med sina innovativa lösningar. Webinaret ingår i vår serie kring innovationer innom molekylär/multiplex allergi diagnos

NYA INNOVATIONER INOM MOLEKYLÄR ALLERGOLOGI
LABORATORIE INNOVATION FÖR MULTIPLEX ALLERGI TESTER 8 oktober
SENASTE JÄMFÖRELSER ALLERGITESTER 2: DIAGNOS UTMANINGAR VID ATOPISK DERMATIT 27 oktober 

Har ni frågor? Kontakta oss på events@palliance.se eller events@palliance.no

Evenemanget är avslutat.